«Μάχη» για την πρώτη θέση δίνουν Ελλάδα και Ν. Αφρική για το ποια χώρα έχει τη μεγαλύτερη ανεργία παγκοσμίως

wpid-wp-1454071869031.png

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ…;
Θετική έκπληξη η Ινδία, η οποία βρίσκεται στην δεύτερη θέση με ανεργία μόλις 3,6%
«Ντέρμπι» κορυφής – χειρίστου είδους – ανάμεσα σε Ελλάδα και Ν. Αφρική, με τις δύο χώρες να μάχονται στήθος με στήθος για το ποια έχει μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το γ΄ τρίμηνο 2015, η Ν. Αφρική «κλέβει» την πρώτη θέση από την Ελλάδα, με ποσοστό ανεργίας 25,4%, έναντι 24,7%.

Αν και δεν έχει προκύψει προς το παρόν παγκόσμια έρευνα για την ανεργία το τελευταίο τρίμηνο του 2015, θυμίζουμε ότι η ανεργία την χώρα μας σημείωσε ελάχιστη πτώση το τέλος του έτους, βρισκόμενη στο 24,6%.

Η ίδια έρευνα αναφέρει πως η Ελλάδα κατέχει το τέταρτο χαμηλότερο ποσοστό στη συνολική απασχόληση, με 51,1%, και το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό στην απασχόληση ατόμων 55-64 ετών, με μόλις 34,6%.
Αξιοσημείωτο επίσης στην έρευνα του ΟΟΣΑ, είναι ότι η Ελλάδα έρχεται δεύτερη, πίσω από την Τουρκία, όσον αφορά την χαμηλή ποιότητα στους χώρους εργασίας.

Τέλος, αρνητικές επιδόσεις καταγράφει η χώρα μας και στην απασχόληση των μεταναστών, με 53,4%, αλλά και στην εκπαίδευση, την απασχόληση ή την εξειδίκευση των νέων ανθρώπων (15-29 ετών), με το ιδιαίτερα υψηλό και αρνητικό ποσοστό του 26,7%, το οποίο κατατάσσει την Ελλάδα στην τέταρτη χειρότερη θέση στη σχετική κατηγορία.
Το βάθρο της ανεργίας συμπληρώνει η Ισπανία, η οποία επίσης είναι πληγωμένη από την οικονομική κρίση, με 21,8% το γ΄ τρίμηνο 2015, ποσοστό που μειώθηκε στο 20,9% το δ΄ τρίμηνο του ίδιου έτους.

Η Ιαπωνία αποτελεί σταθερά την χώρα με τη μικτότερη ανεργία παγκοσμίως, καθώς το γ΄ τρίμηνο 2015 το ποσοστό βρισκόταν στο ιδανικό 3,4%.
Θετική έκπληξη η Ινδία, η οποία βρίσκεται στην δεύτερη θέση με ανεργία μόλις 3,6%, στον απόηχο της συνεχόμενης ανάπτυξης της οικονομίας της, η οποία άφησε το 2015 με κεκτημένη ταχύτητα, στο +7,5%.
Οι οικονομικές υπερδυνάμεις Κίνα και ΗΠΑ, βρέθηκαν στην τέταρτη και ενδέκατη θέση αντίστοιχα, με ποσοστά ανεργίας 4,1% και 5,2%.

image

image

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/YsJNX/~3/PCmSlKlp4mk/blog-post_626.html