Σαν σήμερα, ένα χρόνο πριν: Η επική πρώτη συνάντηση Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ, η «παγωμένη» χειραψία και οι ψίθυροι στο αυτί (Video)

wpid-wp-1454173300353.jpeg

Μοιάζει σαν να έχουν περάσει χρόνια, στην πραγματικότητα όμως μόλις σήμερα συμπληρώνονται 12 μήνες από την πρώτη συνάντηση Βαρουφάκη – Ντάιλσελμπλουμ.

Ήταν 30 Ιανουαρίου του 2015, μόλις 5 μέρες μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πραγματοποιούσαν διαδοχικές επισκέψεις στην Ελλάδα για να συναντηθούν με τα στελέχη της νέας κυβέρνησης.

Μετά τον Μάρτιν Σουλτς είχε έρθει η σειρά του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, να επισκεφθεί την Αθήνα και να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Έλληνα ομόλογό του, τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Το μεσημέρι της 30ης Ιανουαρίου οι δύο ΥΠΟΙΚ παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών.

Προς το τέλος της συνέντευξης τον λόγο παίρνει ο Γ. Βαρουφάκης. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Την «επέτειο» πάντως δεν ξέχασε ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αντιθέτως, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σχετική φωτογραφία με δηκτικό σχόλιο για την κυβέρνηση, σε ελληνικά και αγγλικά.

image

http://www.topontiki.gr/article/157915/san-simera-ena-hrono-prin-i-epiki-proti-synantisi-varoyfaki-ntaiselmploym-i-pagomeni