H κυβέρνηση σπέυδει να δώσει τα κανάλια από τους Al Capone στους John Dillinger

wpid-wp-1454012002962.jpeg

Στην κατάθεση τροπολογίας για την «παράκαμψη» του ΕΣΡ προχώρησε λοιπόν ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Σύμφωνα με την τελική ρύθμιση ο αριθμός των καναλιών θα καθοριστεί με σχετική διάταξη νόμου, δηλαδή αρχικά θα τον εισηγηθεί ο κ. Παππάς. Εν συνεχεία, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, η Ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να τον εγκρίνει. Με άλλα λόγια, το μαχαίρι αλλά και το καρπούζι διατηρεί η κυβέρνηση σχετικά με τον αριθμό των καναλιών, καθώς διατηρεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία!

Να σημειωθεί, ότι αύριο αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί η επίμαχη διάταξη, μια και έχει εισαχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών υπό τον τίτλο: «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2009/138/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Νοεμβρίου 2009, σχετικά με την ανάληψη και την άσκηση δραστηριοτήτων ασφάλισης και αντασφάλισης (Φερεγγυότητα ΙΙ), στα άρθρα 2 και 8 της Oδηγίας 2014/51/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014».

Ακόμα, πάντως, στο αέρα παραμένει η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΡ, το οποίο θα κληθεί να εξετάσει τους φακέλους που θα καταθέσουν οι υποψήφιοι καναλάρχες.

Η τροπολογία προβλέπει ότι: “ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών παρόχου περιεχομένου επίγειας Ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης ανά επί μέρους κατηγορία καθορίζεται με διάταξη νόμου”.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, “η σχετική ρύθμιση επιβάλλεται προκειμένου να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου επίγειας Ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης και να δημοπρατηθούν το συντομότερο δυνατό οι σχετικές άδειες.

Για τη ρύθμιση αυτή λαμβάνεται υπόψη και η αδυναμία συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, κατόπιν της ρύθμισης της παρ. 10 του άρθρου 55 του ν. 4339/2015 περί αυτοδίκαιης αποχώρησης των μελών των ανεξάρτητων αρχών, των οποίων έληξε η αρχική θητεία, καθώς και της ρύθμισης του άρθρου δεύτερου του ν. 4357/2016 περί αύξησης των μελών του Ε.Σ.Ρ. από επτά σε εννέα.

Επιπρόσθετα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μετά από διαδοχικές νομοθετικές παρατάσεις η προθεσμία προς χορήγηση αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας Ψηφιακής ευρυεκπομπής παρατάθηκε μέχρι τις 31.12.2015, δυνάμει της διάταξης του άρθρου 86 του ν. 4313/2014 και συνεπώς καθίσταται επιτακτική η νομοθετική παρέμβαση για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας αδειοδότησης και δη ως προς την πρώτη ρυθμιστική ενέργεια που είναι ο καθορισμός αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών.

Ως εκ τούτου και ειδικά για την πρώτη εφαρμογή του ν. 4339/2015 και μόνον, ως μεταβατική ρύθμιση, ορίζεται ότι ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών παρόχου περιεχομένου θα καθορισθεί, ανά επί μέρους κατηγορία, με διάταξη νόμου, η οποία θα Ψηφιστεί από την Ολομέλειας της Βουλής”.

Ως προς την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης τροπολογία, η σχετική έκθεση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι “υφίσταται αναγκαιότητα άμεσης έναρξης της διαγωνιστικής διαδικασίας και προκειμένου να μην καταστεί ανεφάρμοστος ο νόμος 4339/2015 δεδομένου ότι έχει ήδη λήξει από τις 31.12.2015 η τελευταία νομοθετική παράταση της προθεσμίας για τη χορήγηση των σχετικών αδειών και κρίνεται αναγκαία η προτεινόμενη ρύθμιση προκειμένου να ρυθμιστεί το πρώτο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, ήτοι ο αριθμός των ανά επί μέρους κατηγοριών δημοπρατούμενων αδειών”.

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/h-kyvernisi-speydi-na-dosi-ta-kanalia-apo-tous-al-capone-stous-john-dillinger/