Υποψήφιος για Νόμπελ και ο Κρητικός αγρότης

wpid-wp-1454434066911.jpeg

Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει στους Έλληνες η είδηση πως -μετά την γιαγιά, τον ψαρά και την Σούζαν Σάραντον, που είναι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης- και οι Έλληνες αγρότες είναι υποψήφιοι για το Νόμπελ Οικονομίας, με πρώτο και καλύτερο τον Κρητικό αγρότη που έκαψε καρδιές στο Σύνταγμα.

Την πρόταση για το Νόμπελ Οικονομίας στους Έλληνες αγρότες έκαναν η Έλενα Παπαρίζου και οι Abba, οι οποίοι ενώθηκαν ξανά πρόσφατα, για να ανοίξουν ελληνικό εστιατόριο στην Στοκχόλμη και να πουλάνε γύρο.

Αμέσως δημιουργήθηκε μια επιτροπή στήριξης της υποψηφιότητας των Ελλήνων αγροτών, στην οποία πρόεδρος είναι η Γκρέτα Μπέργκμαν.

Όπως δήλωσε η Γκρέτα Μπέργκμαν, ο αγώνας των Ελλήνων αγροτών είναι μοναδικός στα παγκόσμια χρονικά γιατί συνεχίζεται επί δεκαετίες και συνδυάζεται με καλή ζωή και τσάρκες στα κωλάδικα.

Οι Έλληνες αγρότες βλέπουν με καχυποψία την υποψηφιότητά τους για το Νόμπελ Οικονομίας, αφού, αν το πάρουν, θα πρέπει να πάνε όλοι στην Στοκχόλμη για να το παραλάβουν, και δεν θα μείνει κανείς στα μπλόκα.

Οι αγρότες δήλωσαν πως θα πάνε με τα τρακτέρ στη Σουηδία και θα την κόψουν στα δυο.

Η Γκρέτα Μπέργκμαν αποκάλυψε πως, επειδή δεν μπορεί να δοθεί το Νόμπελ Οικονομίας στους εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, θα επιλεγούν συμβολικά ο Κρητικός αγρότης, ένα τρακτέρ και η Μέριλ Στριπ που εμφανίστηκε χτες στο μπλόκο του Προμαχώνα.

Οι ήρωες των νησιών του Αιγαίου που είναι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης, δεν ενοχλήθηκαν από την υποψηφιότητα των αγροτών για το Νόμπελ Οικονομίας, αφού οι περισσότεροι νησιώτες είναι και αγρότες, οπότε το βλέπουν σαν διπλή υποψηφιότητα και πιστεύουν πως, αν δεν τους κάτσει το ένα Νόμπελ, θα τους κάτσει το άλλο.

image

http://pitsirikos.net/2016/02/%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%ae%cf%86%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%bb-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b1%ce%b3/