«Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

wpid-wp-1459799193696.jpeg

Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ, Τόμσεν, Μέρκελ προετοιμάζουν τα επόμενα 24ωρα στο Βερολίνο την Τελική Λύση για την Ελλάδα, με την έξοδο από την Ευρωζώνη να συγκεντρώνει πλέον τις πιο πολλές πιθανότητες. Ο πιο ασφαλής τρόπος να οδηγηθούμε εδώ είναι η περίφημη συζήτηση για την απομείωση του Χρέους η οποία δεν πρόκειται να γίνει δεκτή μόνο για την περίπτωση της Ελλάδας.

Θα το ζητήσουν και τα υπόλοιπα κράτη που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Η Μέρκελ το κατέστησε σαφές στον Τσίπρα. Το μη κούρεμα του χρέους από την άλλη με μια κυβέρνηση κρατιστών (όπως και οι προηγούμενες) το μόνο που υπόσχεται είναι αίμα, δάκρυα και φόρους. Αίμα, δάκρυα και φόρους.

Οπως ματαδίδει η DW στον απόηχο των αποκαλύψεων της WikiLeaks η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντηθεί με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στη γερμανική πρωτεύουσα, πιθανότατα την Τρίτη, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Εντός της εβδομάδας αναμένεται στο Βερολίνο και ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών τόσο της Κριστίν Λαγκάρντ όσο και του Πολ Τόμσεν θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, όπως επιθυμεί διακαώς η Γερμανία. Η επικεφαλής του ΔΝΤ έρχεται στη Γερμανία για να παρουσιάσει στην Φρανκφούρτη την ατζέντα της εαρινής συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον (15-17 Απριλίου) σε ομιλία της με θέμα τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και προτεραιότητες.

Παράλληλα, σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποδέχεται στο Βερολίνο τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με αφορμή σειρά εκδηλώσεων του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Έτσι ηχεί η Ευρώπη». Αν και ούτε η Γερμανία αλλά ούτε και το Ταμείο επιθυμούν μια διαφωνία, σήμερα αυτή είναι μάλλον αναπόφευκτη, σημειώνει η Süddeutsche Zeitung. Τόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και ο Πολ Τόμσεν θέλουν να θέσουν στο τραπέζι το συντομότερο ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, την οποία, ως γνωστόν, απορρίπτει ο Β. Σόιμπλε.

Είναι ωστόσο σαφές στον πρόεδρο του Eurogroup ότι θέτοντας το ζήτημα της διαγραφής μέρους του χρέους ξεκινά ενδεχομένως και πάλι μια δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σημειώνει η Süddeutsche Zeitung.

image

diversa-press.com