Eurogroup – βαρέλι Χωρίς πάτο

wpid-wp-1462815768372.jpeg

Eurogroup – Μαρτύριο της σταγόνας μέχρι το τέλος Μαΐου
Από τις Βρυξέλλες, όπου και συνεδρίασε το Eurogroup δεν βγήκε ούτε σήμερα «λευκός καπνός» για το κλείσιμο της αξιολόγησης και το χρέος και η συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα μετατέθηκε για τις 24 ΜαΪου όπότε και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδριάζουν ξανά.

Μάλιστα, το κλίμα είχε διαφανεί από νωρίς όταν προσερχόμενοι στη συνεδρίαση οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν ξεκαθαρίσει ότι σήμερα 9 Μαΐου δεν θα υπάρξει απόφαση.

Οι δανειστές μάλιστα με τις δηλώσεις τους «άδειασαν» και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο ημερίδας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δήλωνε πόσο σημαντική είναι η συνεδρίαση του Eurogroup.

Η καθυστέρηση των αποφάσεων για την Ελλάδα, κάνει ορατό και το πρόβλημα της ρευστότητας καθώς τον Ιούλιο η χώρα μας έχει μια μεγάλη υποχρέωση προς τους δανειστές: θα πρέπει να αποπληρωθούν 3,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,3 δισ. ευρώ αφορούν σε ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο πρόεδρος δε του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, είχε προειδοποιήσει για τη στενότητα στα κρατικά ταμεία, πιέζοντας ώστε να ψηφιστούν τα σκληρά μέτρα που ανέτρεψαν κοινωνικές κατακτήσεις ετών στο ασφαλιστικό και «φόρτωσαν» τους Έλληνες με νέους φόρους, ωστόσο παρότι αυτά πέρασαν από τη Βουλή, οι δανειστές δεν δίνουν…αντίδωρο.

Η κατάσταση πλέον με τα δάνεια και τα μέτρα θυμίζει το μαρτύριο του Σίσυφου που κουβαλούσε μια βαριά πέτρα και μόλις έφτανε στην κορυφή του βουνού, κατρακυλούσε πάλι πίσω…

image

http://www.newsbomb.gr/