ΣΟΚ: «Θερμό επεισόδιο με την Τουρκία πιο σοβαρό από τα Ίμια»

imia-tourki-stinoun-thermo-episodio-sto-egeo-650x381-600x351

Η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, πολύ σοβαρότερο από εκείνο των Ιμίων, εκτίμησε ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη ο κ.Κουτσούμπας, εξέφρασε την ανησυχία του κόμματος για τα τελευταία γεγονότα και τις προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, υπογράμμισε ότι η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης αυξάνεται και πρόσθεσε ότι «μπορεί να υπάρξει και πιο προωθημένο επεισόδιο απ” ότι στα Ίμια». Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία, η οποία «αφού βοήθησε τον ISIS ή τμήματά του, τώρα έχει ζητήματα με τους Κούρδους και το Ιράκ», ενώ επισήμανε ότι ειδικά για το Αιγαίο, πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση -του Κ. Σημίτη- με την Συμφωνία της Μαδρίτης αναγνώρισε ότι η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα σε αυτό.

Υπογράμμισε ότι «κανένας τούρκος στρατιώτης δεν έχει καμία δουλειά σε ελληνικό έδαφος, ενώ δεν γίνεται αποδεκτή καμία αλλαγή συνόρων».
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°










πηγη