Αποκάλυψη Βόμβα – Ποιο πανίσχυρο μέλος της συγκυβέρνησης… καίγεται για Κυπριακό, Σκόπια και Αλβανία πάντα κατά της Ελλάδας;

image82

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει βάλει σε προτεραιότητα αυτή την περίοδο τα προαπαιτούμενα των δανειστών έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η επόμενη δόση (την οποία υποτίθεται πως είχαμε σίγουρη μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου) με την παραχώρηση της «Μικρή ΔΕΗ» να είναι ένα από αυτά και μάλιστα από τα πιο «καυτά». Ωστόσο, ένας σημαντικός «σύμμαχος» του, που έχει αρχίσει να ξεφεύγει από την κυβερνητική γραμμή, έχει αλλού το μυαλό του.

Και δεν σκέφτεται τα οικονομικά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του οποίου έχουν λυθεί, αλλά έχει στο μυαλό του θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική. Και τα οποία… καίγεται να τρέξει μέσα στην αναμπουμπούλα των υπολοίπων θεμάτων, αφού οι λύσεις που προωθεί μόνο τα ελληνικά συμφέρονται δεν εξυπηρετούν. Ποιος είναι; Ο λόγος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

1

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό, έχει δική του ατζέντα που θέλει να… τρέξει και που αφορά τη λύση του Κυπριακού, την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρώπη και την επίλυση της ονομασίας των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» να μην είναι αντίθετο προς αυτόν…

Ο Μπενι, όσο και να μην θέλει να το παραδεχθεί, ακολουθεί πιστά την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου σε ότι αφορά τα ευαίσθητα εξωτερικά θέματα και η οποία είναι καθαρά ανθελληνική αφού έτσι επιτάσσουν τα «μεγάλα αφεντικά». Και όπως του ζητούν πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση τους αφού δεν υπάρχει περαιτέρω χρονικό περιθώριο.

Και ο Βενιζέλος (γνωστός για τα υπόγεια σχέδια του) θέλει να εκμεταλλευτεί την ενασχόληση του κόσμου με τα οικονομικά θέματα έτσι ώστε να περάσει… στη ζούλα αυτά τα πολύ σημαντικά θέματα προς όφελος των ξένων δυνάμεων. Τέτοια κατάντια… Ούτε λόγος για υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών (δεν επέμενε καθόλου τυχαία για την ανάληψη του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου) καίγεται να περάσει το σχέδιο «Ανάν 2» στην Κύπρο, να δώσει το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια και να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται στην ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.. Αυτή είναι η ατζέντα του Μπένι, ο οποίος το τελευταίο διάστημα προχωρά συνεχώς σε επαφές και συναντήσεις για να πετύχει τον σκοπό του. Αν το κάνει με τη αμέριστη συμπαράσταση του Αντώνη Σαμαρά ή κινείται δόλια παραμένει μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστο….

Σαν άλλος ΓΑΠ λοιπόν προχωρά ο Βενιζέλος, ο οποίος μόνο τυχαία δεν παραμένει εξαφανισμένος το τελευταίο διάστημα από τα καθημερινά ζητήματα της χώρας. Και δυστυχώς έχει τη συμπαράσταση και τη στήριξη αρκετών ξένων ευρωπαϊκών δυνάμεων, την ίδια ώρα που οι δικοί μας πολιτικοί, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν ακουμπούν ούτε στο ελάχιστο τα συγκεκριμένα πολύ σοβαρά γεωπολιτικά ζητήματα.  hellasforce