Πάμε σε εκλογές! Ήρθε και η επιβεβαίωση από τους διεθνείς κερδοσκόπους!

image82

Μπορεί η συγκυβέρνηση να το παίζει άνετη, όμως ξέρει πολύ καλά ότι οι εκλογές πλησιάζουν απειλητικά…για την ίδια!  Πλέον ήρθε και η επιβεβαίωση από τους διεθνείς κερδοσκόπους!

Από την ίδια την Goldman Sachs, η οποία αφού τα βλέπει όλα «ρόδινα» και «ανθηρά», στο τέλος της έκθεσής της πετάει και τη βόμβα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο κύριος οικονομικός κίνδυνος, σημειώνουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, καθώς αυξάνεται η οικονομική δραστηριότητα, είναι η επανάκαμψη της πολιτικής αβεβαιότητας, ένα ενδεχόμενο που δεν μπορεί να αποκλεισθεί σε αυτή τη φάση.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, προσθέτουν, αυξάνει τον κίνδυνο να μη μπορέσει η κυβέρνηση να συγκεντρώσει την απαραίτητη ενισχυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015, ένα ενδεχόμενο που θα οδηγούσε σε εκλογές!!!

Ο οίκος θεωρεί ότι είναι δύσκολο να επαναληφθεί το επίπεδο της αβεβαιότητας που υπήρχε το 2012, αλλά προσθέτει ότι ο κίνδυνος ασυνέχειας της πολιτικής θα μπορούσε να περιορίσει την επαρκή ροή κεφαλαίων προς την Ελλάδα και να οδηγήσει σε μία αύξηση της προληπτικής φυγής αποταμιεύσεων και καταθέσεων.  από spitha80