Πιτσιρίκο, θυμάσαι;

wpid-wp-1443292949668.jpeg

Πολύ συχνά ξεχνάω κάποια από αυτά που έχω γράψει αλλά μου τα θυμίζουν οι αναγνώστες. Ένας καλός αναγνώστης μου θύμισε πως στις 2 Νοεμβρίου του 2014, με αφορμή την έντονη κριτική στη Ρένα Δούρου για τον προϋπολογισμό του 2015 από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής -που ήταν κατά 90% ο προγραμματισμός της προηγούμενης διοίκησης-, είχα γράψει το εξής:

«Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η πολιτική συγκυρία δεν ευνοεί την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη Ρένα Δούρου, αφενός γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλούσε συγκρούσεις και γιατί αφετέρου θα έδινε την δυνατότητα στα καθεστωτικά ΜΜΕ να επιτεθούν στη Ρένα Δούρου, να πουν πως έτσι θα κυβερνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, και να φοβίσουν τους πολίτες, αποτρέποντάς τους από το να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Δηλαδή, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε «περιμένετε να δείτε την Ρένα Δούρου όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ» και ελπίζουν να γίνουν εκλογές την άνοιξη του 2015 -με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας-, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, θα δούμε την Ρένα Δούρου το καλοκαίρι του 2016.

Ακολουθώντας τη λογική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω πως μπορώ να μαντέψω τι θα πουν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πουν “είμαστε η μόνη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν μας ευνοεί η συγκυρία. Περιμένετε να υπάρξουν πέντε έξι ακόμα αριστερές κυβερνήσεις στην Ευρώπη, και τότε θα σας δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε’».

Αφού θυμίσω πως και η Ρένα Δούρου -όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ- έλεγε προεκλογικά πως θα συγκρουστεί με τα «μεγάλα συμφέροντα», διαπιστώνω πως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από όσο φανταζόμουν τον Νοέμβριο του 2014.

Βέβαια, οι Έλληνες πολίτες επιβραβεύουν τους απατεώνες.

Εντάξει, αυτό συμβαίνει εδώ και δυο αιώνες.

http://pitsirikos.net/2015/09/%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%ba%ce%bf-%ce%b8%cf%85%ce%bc%ce%ac%cf%83%ce%b1%ce%b9/