Ευρώπη ακούς; Στο Αιγαίο πνίγονται παιδιά!

wpid-wp-1446294553308.jpeg

Δεν έχει τέλος η τραγωδία με τους πρόσφυγες, οι οποίοι, στην προσπάθεια τους να περάσουν στην Ευρώπη δια μέσω των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας, μετατρέπουν το Αιγαίο σε υγρό τάφο, καθώς αφήνονται αβοήθητοι να θαλασσοδέρνονται, αυξάνοντας τον τρομακτικό αριθμό των θυμάτων.

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου συγκλονίζουν. Όπως και τα στατιστικά: 76 παιδιά και βρέφη πνίγηκαν σε λιγότερους από 2 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο ο καιρός επιδεινώνεται, τόσο αυξάνονται και οι κίνδυνοι ναυαγίων. Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες ημέρες δεν προλαβαίνουμε να μετράμε θύματα και ναυάγια. Τραγωδία…

Στη Μυτιλήνη, την Κάλυμνο, τη Σάμο και και τη Ρόδο έλαβε χώρα το νέο σκηνικό της τραγωδίας.

Στα ναυάγια αυτά έχασαν τη ζωή τους 48 πρόσφυγες, ανάμεσά τους 31 παιδιά και βρέφη, ενώ αγνοούνται 3 άντρες στη Ρόδο και δύο βρέφη στο Ακρωτήρι της Σάμου. Διασώθηκαν 628 άνθρωποι.

Αναλυτικά:

Στη Λέσβο καταγράφηκαν δύο ναυάγια τις τελευταίες ώρες. Στο βόρειο τμήμα του νησιού διασώθηκαν 274 άνθρωποι, ενώ έχασαν τη ζωή τους 16. Τέσσερις γυναίκες, δύο άντρες, οκτώ παιδιά και ένα βρέφος. Αγνοείται ένας ακόμα άνθρωπος.

Στον Μόλυβο διασώθηκαν 71 άνθρωποι και έχασαν τη ζωή τους ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι.

Στο Καρλόβασι της Σάμου διασώθηκαν 47 πρόσφυγες, έχασε τη ζωή του ένα κορίτσι, ενώ αγνοούνται δύο άντρες.

Στο Ακρωτήρι της Σάμου διασώθηκαν 52 άνθρωποι και έχασαν τη ζωή τους 2 παιδιά και ένας άντρας. Αγνοείται ένα βρέφος.

Στην Κάλυμνο, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου και Καλολίμνου, διασώθηκαν 138 πρόσφυγες, ενώ 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους: Δύο άντρες, 6 γυναίκες, 8 παιδιά και 3 βρέφη.

Σε ναυάγιο τα ξημερώματα στα βορειοδυτικά της Ρόδου διασώθηκαν έξι πρόσφυγες και έχασαν τη ζωή τους μία γυναίκα, ένα παιδί και ένα βρέφος. Αγνοούνται 3 άντρες.

Σε ναυάγιο στο Αγαθονήσι, τέσσερις πρόσφυγες πέθαναν: Τρία παιδιά και μία γυναίκα. Διασώθηκαν 40 πρόσφυγες.

image