Τώρα και στην Κολομβία των Βαλκανίων

wpid-wp-1467666930154.jpeg

-Plata o Plomo

Η ατάκα είναι μία από τις πολλές υπέροχες της σειράς Narcos που παρουσιάζει την ζωή του Κολομβιάνου βαρόνου των ναρκωτικών Pablo Escobar.

Σημαίνει κυριολεκτικά ασήμι ή μόλυβδο και υποννοεί

-Θα εξαγοραστείς ή θα πεθάνεις!

Η παραπάνω ατάκα περιγράφει στην ουσία και τις μεθόδους που λειτουργεί η εγχώρια Κολομβία των Βαλκανίων. To Star λοιπόν τρολάροντας όλα όσα συμβαίνουν στη Ελλάδα προβάλλει από την Δευτέρα την νέα σειρά Pablo Escobar.
Βασισμένη σε δημοσιογραφική έρευνα και στοιχεία αλλά και τις πραγματικές μαρτυρίες των ανθρώπων, που βρέθηκαν με κάποιο τρόπο κοντά σε αυτή τη σατανική ιδιοφυία, η σειρά απεικονίζει την πολυτάραχη ζωή του «βαρόνου της κοκαΐνης», Πάμπλο Εσκομπάρ.

Μια εξαιρετική παραγωγή, με ποιοτική σκηνοθεσία, υπέροχες ερμηνείες και υψηλό επίπεδο, που ανταγωνίζεται μερικές από τις καλύτερες διεθνείς παραγωγές. Η σειρά αφηγείται την ιστορία, που ο καθένας θέλει να ξέρει: μια λεπτομερή ματιά στα γεγονότα, που μετέτρεψαν έναν κοινό άνθρωπο στον πιο διάσημο, πλουσιότερο, αδίστακτο βαρόνο ναρκωτικών όλων των εποχών. Ένας άντρας διψασμένος για εξουσία, χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς οίκτο για κανέναν.

Άγγελος ή διάβολος; Ποιος ήταν τελικά ο Πάμπλο Εσκομπάρ;

Το ταξίδι της ζωής του Πάμπλο Εσκομπάρ ξεκίνησε σε μια μικρή πόλη, κοντά στο Μεντεγίν. Αρχικά ο νεαρός Πάμπλο έκλεβε επιτύμβιες στήλες και πουλούσε κάθε είδους λαθραία και πολύ γρήγορα εξελίχθηκε ραγδαία, μέσα από τη διακίνηση ναρκωτικών, στον πάμπλουτο, δυνατό άντρα, που έγινε ο φόβος και ο τρόμος όλου του κόσμου.

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί για τον Εσκομπάρ και ό,τι έκανε, αλλά δεν έχουμε δει το πώς έγινε αυτό: από την πρώτη αποστολή του, οι προσωπικές λεπτομέρειες της παραβατικής ζωής του, η σχέση του με τους συνεταίρους του, η ιδιαίτερη σχέση με τη μητέρα του. Διέσχισε σύνορα, εφηύρε διαδρομές, τροφοδότησε με τόνους κοκαΐνης τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το παγκόσμιο καρτέλ διακίνησης κοκαΐνης του Μεντεγίν.

Ήταν τόσο ισχυρός, που προσφέρθηκε ακόμη και να πληρώσει το εξωτερικό χρέος της Κολομβίας! Τότε συνειδητοποίησε ότι τα χρήματα δεν ήταν από μόνα τους αρκετά, αν δεν είχε την πολιτική εξουσία και έτσι αποφάσισε να την αποκτήσει. Όταν το πολιτικό σύστημα κατήγγειλε τους τρόπους και τις μεθόδους τους, ο Πάμπλο κήρυξε τον πόλεμο κατά του κράτους, της άρχουσας τάξης και ολόκληρης της χώρας. Ξεκίνησε ένα φαύλο κύκλο αίματος και βίας, που συντάραξε τη χώρα. Εκτέλεσε δημοσιογράφους, δικαστές, υπουργούς και υποψήφιους προέδρους, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Έκανε τη θητεία τεσσάρων προέδρων ένα συνεχή ζωντανό εφιάλτη, διείσδυσε στα πιο απόρρητα στοιχεία των αρχών και αψήφησε ολόκληρο τον κόσμο. Χρειάστηκε η αποφασιστικότητα μιας κυβέρνησης και ο σχηματισμός μιας επίλεκτης ομάδας για να υπονομεύσει την προσωπική φρουρά ασφαλείας του Εσκομπάρ και τελικά να τον νικήσει.

Ο μύθος του Πάμπλο Εσκομπάρ ζωντανεύει μέσα από την ομώνυμη σειρά, μια σειρά για τη ζωή και τις μέρες του πιο στυγνού σύγχρονου βαρόνου της κοκαΐνης.

“Μην προσπαθείς να μου υποδείξεις, πώς η δύναμη μπορεί να διαφθείρει το άτομο. Δεν είχες αρκετή για να ξέρεις πως είναι. Είσαι θυμωμένος, διότι εύχεσαι να ήσουν στη θέση μου. Κούνα τώρα το κεφάλι σου, γιατί ξέρεις πως έχω δίκιο. Έγινε; “

“Η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτή τη ζωή. Τι νόημα έχει να έχεις πολλά λεφτά αν δεν τα χρησιμοποιείς για να συμπεριφέρονται στη μάνα σου σαν να είναι βασίλισσα;”

Pablo Escobar


http://kourdistoportocali.com