Μη φοβάστε την ελευθερία

SavedPicture-201521022565.jpg

Γεια σου Πιτσιρίκο!
Σου έχω πει ότι οι περισσότερες απόψεις μου συνάδουν με αυτές του αντιεξουσιασμού, με αποτέλεσμα να είμαι και φανατική αντιρατσίστρια!

Αυτές τις μέρες νιώθω έντονα μια μεγάλη εχθρικότητα απέναντι στη Γερμανική κυβέρνηση και το λαό που την ψήφισε. Αισθάνομαι τύψεις διότι δεν θα ήθελα να γίνω αυτό που δε σέβομαι και με αηδιάζει!

Πέρα από όσα περνούν οι πολίτες της χώρας τα τελευταία πέντε χρόνια, προχθές άκουσα τις εξής ιστορίες:

1) Ένας φίλος μου, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, πήγε στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου. Μιλούσε με πολλούς Γερμανούς. Στην αρχή, όλοι ήταν ευγενικοί και χαμογελαστοί. Μόλις του έλεγε πως ήταν Έλληνας τα χαμόγελα έσβηναν. Η ευγένεια χανόταν και τη θέση της έπαιρνε ο ρατσισμός και η απαξίωση.Εκνευρίστηκα!

2) Εχθές βγήκα με μια γνωστή μου Γερμανίδα που ζει χρόνια στην Ελλάδα. Η συζήτηση πήγε στο φλέγον ζήτημα. Εγώ έβριζα την κυβέρνησή τους. Ναι,το έκανα Πιτσιρίκο και τότε την άκουσα να λέει με απαξίωση και πάθος:»Εσείς οι Έλληνες θα πρέπει να λέτε ευχαριστώ στη Μέρκελ!»Όχι Πιτσιρίκο δεν είπα και δε θα πω ποτέ ευχαριστώ στην πιο τερατώδη ηγέτη της γενιάς της! ΠΟΤΕ!!!

3)Πριν λίγο καιρό η ίδια «διαδήλωνε» υπέρ της ελευθερία του τύπου και τώρα κριτικάρει την Αυγή για τη γελοιογραφία που απεικονίζει το Σόιμπλε ως ναζί! JE SUIS ΑΥΓΗ!

Δεν είμαι ρατσίστρια, Πιτσιρίκο, αλλά είναι αυτό που είχες γράψει: «Οι Γερμανοί κατάφεραν να γίνουν ο πιο μισητός λαός των Ελλήνων».

Είμαι εκνευρισμένη. Δεν θέλω να τους βάλω όλους στο ίδιο τσουβάλι. Δεν είναι σωστό και το ξέρω. Είμαι εκνευρισμένη!

Δεν θέλω να γίνω ρατσίστρια με κανέναν. Ο παππούς μου ήταν στην εθνική αντίσταση. Θυμάμαι πριν ένα χρόνο να μου λέει: «Όσα χρόνια κι αν περάσουν δε θα αλλάξουν ποτέ»!

Δεν ξέρω γιατί μου βγήκε τόσος θυμός απέναντί τους. Δεν θέλω να γίνω ρατσίστρια με κανέναν. Θα προχωρήσω σε άλλο θέμα,βασικό για “μένα.

Θεωρώ πως οι Έλληνες δεν είναι έτοιμοι για την ελευθερία,διότι ακόμη είναι ευρωλάγνοι. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως η ελευθερία απαιτεί θυσίες αλλά είναι μαγική.

Δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως το ευρώ είναι η φυλακή τους και μία από τις βασικές αιτίες του κακού!

Δεν λυπάμαι εκείνους, λυπάμαι όσους έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό που συμβαίνει και μας έχουν κλείσει σε ένα κλουβί για χάρη του ευρώ.

Μη φοβάστε την ελευθερία. Πάντα πίστευα πως ήταν δύσκολη αλλά πολύτιμη.

Εύχομαι η κυβέρνηση να μην κάνει πίσω. Να μας βοηθήσει να τη βρούμε (δεν το νομίζω αλλά ελπίζω)!

Θεοδώρα

Υ.Γ.Είμαι αναστατωμένη με όσα συμβαίνουν. Φοβάμαι την κυβέρνηση!!!

(Αγαπητή Θεοδώρα, όπως έχουμε εμείς ευθύνη για τις κυβερνήσεις μας, έτσι έχουν και οι Γερμανοί για την δική τους. Η γερμανική κοινωνία έχει ευθύνη για τον γερμανικό εθνικισμό -και για το φούντωμα των εθνικισμών σε όλη την Ευρώπη 70 χρόνια μετά τον εφιάλτη- αλλά να μην κάνουμε κι εμείς το λάθος που κάνουν αρκετοί Γερμανοί. Δεν έγραψα πως οι Γερμανοί έγιναν ο πιο μισητός λαός των Ελλήνων αλλά πως, όπως το πάει η κυβέρνησή τους, οι Γερμανοί θα γίνουν ξανά ο πιο μισητός λαός της Ευρώπης. Αλλά δεν θα γενικεύσω σε ένα τέτοιο θέμα. Ξέρω πως πάρα πολλοί Γερμανοί αγαπούν την Ελλάδα. Στις διαδηλώσεις των τελευταίων πέντε χρόνων, υπήρχαν πολλοί Γερμανοί που ζουν στην Ελλάδα. Κάποιοι συνελήφθησαν μάλιστα. Οι Γερμανοί που ξέρω εγώ βουρκώνουν όταν βλέπουν τους άστεγους στο κέντρο της Αθήνας, είναι εθελοντές σε ιδρύματα για ορφανά Ελληνόπουλα, πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ, όπως εμείς, και αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες με εμάς. Οπότε, καταλαβαίνουν πως κάτι πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Από Γερμανούς έμαθα πως εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί που ζουν στην Γερμανία αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί Έλληνες. Οπότε, το θέμα δεν είναι να γίνουμε πάλι Έλληνες, Γερμανοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι κλπ αλλά να γίνουμε άνθρωποι. Βέβαια, για τις άθλιες κυβερνήσεις μας επί δεκαετίες -που ξέσκισαν την χώρα- δεν έχουν ευθύνη οι Γερμανοί. Η ευθύνη είναι όλη δική μας. Να είσαι καλά.)  Μη φοβάστε την ελευθερία

SavedPicture-201521022565.jpg