Μας τη λέει και η κομμώτρια στο εξωτερικό

error

Γεια σου πιτσιρίκο,
Πήγα τις προάλλες για κούρεμα και η κομμώτριά μου εμφανίστηκε ανήσυχη για τις εξαγγελίες της κυβέρνησής μας όσον αφορά την επαναπρόσληψη των απολυθέντων στο Δημόσιο. Φοβήθηκε ότι θα εκτροχιαστεί το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και αυτή θα χάσει τα λεφτά της.

Στο τέλος, για να ελαφρύνει λίγο και την ατμόσφαιρα μου είπε ότι ίσως είναι καλύτερα να εγκαταλείψουμε το ευρώ ώστε να γίνουν οι διακοπές στην Ελλάδα …φθηνότερες.

Είναι πολύ ανησυχητικό ότι όλοι οι λαοί της ευρωζώνης είναι πεπεισμένοι πως οι Έλληνες τους χρωστάνε λεφτά.

Αλήθεια μεν, όπως είναι επίσης αλήθεια ότι είναι και οι ίδιοι καταχρεωμένοι, το οποίο τους το κρύβουν.

Το τεράστιο χρέος της ευρωζώνης είναι μια βόμβα που δεν πρέπει να σκάσει με τίποτα στα χέρια της Ελλάδας.

Αυτό θα βόλευε τους πολιτικούς τους. Να χρεωκοπήσει η χώρα, ώστε να ρίξουν το φταίξιμο σε εμάς για τα δικά τους τα χρέη.

Έτσι θα έχουμε όλους τους λαούς απέναντί μας. Το ότι δεν έχει γίνει ακόμα ίσως να οφείλεται στο ότι περιμένουν (οι πολιτικοί τους) μέχρι η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο.

Όλα αυτά δε γίνεται να μην τα ξέρει ο monsieur Βαρουφάκης. Προς τι τελικά τα τσαμπουκαλίκια στο eurogroup; Για εσωτερική κατανάλωση κυρίως;

Χαιρετισμούς,
Γιώργος απ΄έξω

Υ.Γ. Σε περίπτωση κουρέματος του χρέους μας θα αφήσω στην κομμώτριά μου μεγαλύτερο φιλοδώρημα για αποζημίωση.

(Αγαπητέ Γιώργο, όποιος θέλει να μάθει τι συμβαίνει με τα χρέη των χωρών, θα το μάθει πανεύκολα. Όποιος δεν θέλει, δεν θα το μάθει ποτέ. Πάντως, η κομμώτριά σου σού είπε πολύ σωστά πως, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, οι διακοπές της στην Ελλάδα θα είναι φθηνότερες. Δηλαδή, απάντησε μόνη της στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας -και όχι μόνο- αλλά δεν το κατάλαβε. Να σου θυμίσω πως, προεκλογικά, ο Σαμαράς πήγε στη Ρόδο και, μιλώντας σε επαγγελματίες του τουρισμού, τους είπε πως οι ξένοι δεν θα έρθουν στην Ελλάδα, επειδή δεν θα ξέρουν αν η Ελλάδα θα έχει ευρώ ή δραχμή. Φυσικά, γελούσαν όλοι από κάτω γιατί οι επαγγελματίες του τουρισμού ξέρουν πως, αν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ, θα μπορεί να παίξει με το νόμισμά της, ο τουρισμός θα φτάσει στον ουρανό και οι ίδιοι θα γίνουν ζάπλουτοι. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κίνδυνος να χρεοκοπήσει η Ελλάδα -όπως φοβάσαι- γιατί έχει χρεοκοπήσει πριν από πέντε χρόνια. Και κάθε χρονιά είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Ο Βαρουφάκης έπαιξε πολύ καλά το παιχνίδι του στις Βρυξέλλες. Κρίμα που δεν ήταν υπουργός Οικονομικών το 2010. Όλα σήμερα θα ήταν αλλιώς. Πάντως, το μπαμ στην Ευρώπη δεν θα αργήσει, και οι κομμώτριες δεν θα κάνουν πια τις ανήξερες. Να είσαι καλά.)    Μας τη λέει και η κομμώτρια στο εξωτερικό