Ο Σταμάτης Γονίδης γράφει μουσική που θεραπεύει ασθένειες μελετώντας τον Πυθαγόρα

wpid-wp-1443372801513.jpeg

Μπορεί η μουσική να θεραπεύσει; Απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση αναζητούν γιατροί και ολιστικοί επιστήμονες σε Ελλάδα και Αμερική, με αφορμή τη θεραπευτική μουσική για σοβαρές ασθένειες και ψυχοσωματικά προβλήματα που δημιούργησε ο Σταμάτης Γονίδης. Ο τραγουδιστής, ύστερα από ένα χρόνο μελέτης της πυθαγόρειας φιλοσοφίας για τη μουσική, που είναι γνωστή και ως «Μελωδία της αρμονίας των ουράνιων σφαιρών», συνέθεσε ένα κομμάτι διάρκειας πέντε λεπτών «διά πάσα νόσο», όπως αποκαλύπτει στην «Espresso».

Εφαρμόζεται ήδη πειραματικά σε μικρές κλινικές και, όπως μας λέει, τα αποτελέσματα -σύμφωνα με ισχυρισμούς ασθενών και φυσιοθεραπευτών- είναι εξαιρετικά. «Τα κύτταρα έχουν νοημοσύνη. Νιώθουν τα συναισθήματά μας και ανάλογα συμπεριφέρονται. Η μουσική, από την άλλη, είναι δονήσεις που δρουν στο συνειδητό και στο ασυνείδητο έχοντας την ικανότητα να αλλάζουν τη διάθεσή μας. Εκτός από τη μουσική για ψυχαγωγία, υπάρχει και η θεραπευτική που αποτελεί τη «γλώσσα» που χρησιμοποιεί το σύμπαν. Αυτή η ανακάλυψη έχει γίνει χιλιάδες χρόνια πριν από αρχαίους φιλοσόφους, όπως ο Πυθαγόρας που αναφέρει πως το σύμπαν εκπέμπει μουσική σε μία και μοναδική συχνότητα. Αυτή τη συχνότητα βρήκα ύστερα από επίμονες μελέτες μηνών και θα σας αποκαλύψω μόνο πως έχει σχέση με την κυκλική κίνηση» τόνισε ο λαϊκός τραγουδιστής.

image

Ο Σταμάτης Γονίδης ασχολήθηκε με αυτή τη «θεραπευτική συχνότητα» για περισσότερο από ένα χρόνο. Ολα άρχισαν όταν αγαπημένο του πρόσωπο υπέφερε από έντονες ημικρανίες και κατάθλιψη. «Κανένα φάρμακο δεν του πρόσφερε γιατρειά. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για το πώς θα μπορούσα να τον βοηθήσω, έπεσα πάνω στη συχνότητα του Πυθαγόρα. Μελετώντας το έργο του για περισσότερο από ένα χρόνο, όπως και του Ιπποκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή τη μελωδία για λόγους θεραπευτικούς. «Το σύμπαν με βοήθησε» «Ηταν ένα στοίχημα με τον εαυτό μου και συνεχώς έλεγα πως αφού ο Μότσαρτ τα κατάφερε δημιουργώντας σύνθεση για μωρά πατώντας στη «μουσική των ουράνιων σφαιρών» του Ελληνα φιλοσόφου, είχα αρκετές πιθανότητες να τα καταφέρω. Κι έγινε. Το σύμπαν με βοήθησε πολύ και ο Θεός πιστεύω πως με οδήγησε με τον τρόπο του σε ένα μικρό θαύμα.

Εχω μεγάλη θρησκευτική πίστη, αλλά αυτή τη στιγμή στο δικό μας σύμπαν ο θεός που κυριαρχεί είναι αυτός της ύλης. Ο σατανάς. Εμείς ως Ελληνες τουλάχιστον βαφτιζόμαστε και ακολουθώντας τα λόγια του Χριστού, που ήρθε να μας γλιτώσει από την υλική διάθεση. Οταν προσευχόμαστε, βλέπουμε την αλήθεια. Γιατί δεν είναι μόνο τα λόγια που λέμε, αλλά το συναίσθημα». «Θέλω να έχει πρόσβαση όλος ο πλανήτης» Το πείραμα με τη θεραπευτική μουσική που καταφέρνει να ξυπνά τα αδρανή κύτταρα του ανθρώπινου εγκεφάλου Ο λαϊκός τραγουδιστής μιλάει με πάθος για τη μελωδία του. Τη νιώθει σαν παιδί του. Είναι χειμαρρώδης όταν αναφέρεται σε αυτήν. Δεν χρειάζονται καν ερωτήσεις.

Περιγράφει το πώς, το πότε και το γιατί την εμπνεύστηκε με παιδικό ενθουσιασμό. «Πειραματίστηκα και δούλεψα με τις νότες πολύ και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Δημιούργησα ένα πεντάλεπτο κυκλικό μουσικό κομμάτι προσθέτοντας και δικούς μου ήχους, με όργανο ένα έγχορδο που κατασκεύασα ο ίδιος. Οι συχνότητες αλλάζουν και κάποιοι «χτύποι» στο κομμάτι ξυπνάνε τα κύτταρα που βρίσκονται σε αδράνεια. Κουρδίζουν τον οργανισμό, με τις δονήσεις των χορδών να φτάνουν στους νευρώνες του εγκεφάλου» λέει ο λαϊκός καλλιτέχνης και υποστηρίζει πως «ο ασθενής πρέπει να φοράει ακουστικά όταν ακούει τη μελωδία και σε καμία περίπτωση να μην οδηγεί». Ημικρανίες «Πρώτος το άκουσε ο άνθρωπος που υπέφερε από τις ημικρανίες, οι οποίες μέρα με την ημέρα άρχισαν να υποχωρούν. Ετσι αποφάσισα να παραχωρήσω αφιλοκερδώς τη μουσική σύνθεση σε μικρές κλινικές στην Ελλάδα και την Αμερική, με απίστευτα αποτελέσματα σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ, εγκεφαλικές κακώσεις και σκλήρυνση κατά πλάκας.

Υστερα από μήνες έχουμε πλέον αποδείξεις, όπως με ενημερώνουν γιατροί, κάνοντας λόγο για 300% βελτίωση της υγείας των ασθενών». Ομως δεν βρήκε παντού τις ιατρικές πόρτες ανοιχτές. Αντιμετώπισε και τη δυσπιστία: «Είχα κάνει μια επαφή με έναν γιατρό, χειρουργό ογκολόγο με ειδίκευση σε επεμβάσεις εγκεφάλου. Το άκουσε, αλλά, όπως μου είπε σε φιλικό τόνο, δεν ήταν ιατρικό «εργαλείο» ούτε φάρμακο για να το χρησιμοποιεί. Δεν απογοητεύτηκα» εξομολογείται ο τραγουδιστής. Οπως λέει, θα ανεβάσει τη σύνθεσή του στο διαδίκτυο, όταν πια θα είναι έτοιμη, για να μπορεί να τη βρει ο κόσμος που υποφέρει. «Μιλάμε για μουσική θεραπεία. Για φάρμακο. Και θέλω να έχει πρόσβαση όλος ο πλανήτης» ισχυρίζεται ο τραγουδιστής.

Εχει, άραγε, δεχτεί πρόταση να πουλήσει τα δικαιώματα σε επαγγελματίες; «Δεν με έχει πλησιάσει κανείς, ούτε μέσω τρίτων, με τέτοιο σκοπό. Μόνο γιατροί δείχνουν ενδιαφέρον και θέλουν να έρθουν σε επαφή μαζί μου, όπως μαθαίνω». Σε μεγάλη ιδιωτική κλινική των Αθηνών πάντως οι γιατροί αποκαλούν τον Σταμάτη Γονίδη «άγιο», αφού αναλαμβάνει τα έξοδα σοβαρών επεμβάσεων σε απόρους, ενώ κάνει μυστικές επισκέψεις σε βαριές περιπτώσεις ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία εντός κι εκτός Αττικής, στις οποίες με ακουστικά και τη σύμφωνη γνώμη των οικογενειών και των γιατρών τούς βάζει να ακούν τη μελωδία.

Ο Σταμάτης Γονίδης αποφάσισε να μιλήσει αποκλειστικά στην «Espresso» για τη θεραπευτική μελωδία, γιατί, όπως λέει: «Εσείς αναδείξατε το θέμα. Είχατε την είδηση κι εγώ οφείλω να ενημερώσω τον κόσμο γι” αυτό το «φάρμακο» ζωής. Δεν θα με δείτε σε κανένα κανάλι, σε καμία εκπομπή ή βίντεο να αναφέρομαι σε αυτό το θέμα. Πιστεύω στα γραπτά, που μένουν κιόλας» είπε. Τα δικαιώματα Οπως παραδέχεται ο τραγουδιστής, έχει κατοχυρώσει ήδη τα δικαιώματα του κομματιού, αλλά όχι για οικονομικούς λόγους. «Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα γι” αυτή τη σύνθεση. Γράφω ένα λαϊκό τραγούδι και το εξαργυρώνω. Αυτό που επιθυμώ είναι ο κόσμος να γίνει καλά, να μην υποφέρει από αρρώστιες. Δεν με ενδιαφέρει επίσης να γίνω γνωστός. Είμαι.

Με ξέρει ακόμα και ο πρωθυπουργός. Επίσης δεν το κάνω για να εντυπωσιάσω. Μην ξεχνάτε πως εγώ είμαι της σχολής «τα γράμματα τα βρήκαν οι αγράμματοι και τη μουσική οι άμουσοι», που σημαίνει πως όλοι μας έχουμε τη μεγάλη γνώση, αλλά η ρουτίνα της καθημερινότητας μας κλείνει τα μάτια και μας απομονώνει από την αλήθεια, το φως. Κι εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως η χαρά είναι μεγαλύτερη όταν δίνεις, παρά όταν λαμβάνεις».

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/YsJNX/~3/afwvRyFCops/blog-post_581.html