Δούλοι των νταβατζήδων Τσίπρας και Παππάς

wpid-wp-1455734114651.jpeg

Τη μεγαλύτερη πολιτική αθλιότητα, κατ’ άλλους αλητεία, επιχειρεί η κυβέρνηση και προσωπικά ο Νίκος Παππάς με τις τηλεοπτικές άδειες. Όχι ότι στον χώρο αυτόν δεν επικρατεί το χάος, όχι ότι η διαπλοκή δεν έχει χτυπήσει κόκκινο, όχι ότι δεν υπάρχουν τεράστια χρέη και απαιτείται εξυγίανση.
Αλλά γιατί η κυβέρνηση επιλέγει έναν τρόπο πολύ βρόμικο, ύπουλο και τελικά άκυρο. Φέρνει μια τροπολογία που δεν θα περάσει από τα δικαστήρια, επιχειρεί να στήσει ένα Συριζαίϊκο παραμάγαζο,
ένα νέο καθεστώς που θα την στηρίξει προκειμένου να μείνει στην εξουσία. Μέχρι να πάρουν μπρος τα δικαστήρια, μέχρι η Κομισιόν να βγάλει τα φιρμάνια, το Μαξίμου θα έχει σπάσει τον τσαμπουκά όσων δεν χωνεύει και βεβαίως θα έχει κάνει τις υπόγειες συμφωνίες με τους μιντιάρχες. Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσε να γράψει κανείς για το μεγάλο κόλπο του Παππά.
1.Κατ’ αρχάς, αν υποθέσουμε ότι έχει απόλυτο δίκιο σε όλα. Θα φύγουν τρία κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και θα μείνουν τέσσερα. Ποια θα είναι τα τέσσερα, λέει ο Παππάς, θα κριθούν από διεθνή διαγωνισμό. Αλλά γιατί να μπει κάποιος στα media της Ελλάδας αν, όπως υποστηρίζει ο Παππάς η διαφημιστική πίτα από 800 εκατ. έχει φτάσει 160 εκατ.; Οι λόγοι είναι δύο: Είτε θέλει ο Παππάς να βάλει τους δικούς του ανθρώπους που θα στηρίξουν το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, είτε θέλει να μπει κανένας… Τούρκος, αλλά καλύτερα να μην το τολμήσει γιατί θα γίνουμε όλου Τούρκοι και δεν θα γλιτώσει από τα χέρια μας. Επομένως, λογικό είναι να παραμείνουν οι ίδιοι: Ο Βαρδινογιάννης, που έχει στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριακού, που είναι σχετικά χαλαρός, ο Κοντομηνάς, που είναι του χεριού του Μαξίμου, ας είναι καλά και ο Λαζόπουλος και ο Μπόμπολας που παίζει κατενάτσιο στο Mega. Αν όμως δεν είχαν εξασφαλίσει οι μεγαλομέτοχοι του Mega την άδεια λειτουργίας γιατί να έκαναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είναι σε εξέλιξη; Κάτι τους έχουν τάξει για να το κάνουν, κάποια συνεννόηση με τον αδέκαστο Παππά έχουν κάνει.
2.Η δεύτερη απάτη ακούει στο όνομα αριθμός αδειών. Με ψεύτικα στοιχεία πήγε ο Παππάς στη Βουλή και είπε ότι και στις άλλες χώρες της Ευρώπης δεν υπάρχουν πάνω από 4-5 κανάλια εθνικής εμβέλειας. Αποκαλύφθηκε όμως ότι έκανε λαθροχειρία καθώς τα στοιχεία που έδωσαν οι πρεσβείες μας στις χώρες της Ευρώπης δείχνουν το αντίθετο. Και στην Γερμανία και στο Βέλγιο και στην Ιταλία λειτουργούν πολλά κανάλια. Μέγα ψέμα ακόμη και από έναν… Παππά.
3.Η τρίτη απάτη ακούει στο όνομα ΕΣΡ. Σε όλες τις πολιτισμένες (και τις απολίτιστες θα λέγαμε) χώρες υπάρχει ανεξάρτητη αρχή που καθορίζει τον αριθμό και τη λειτουργία των καναλιών. Μόνο στην Ελλάδα ο… Κιμ Γιονκ Παππάς καταργεί το ΕΣΡ και αποφασίζει ο ίδιος, σαν μικρός δικτακτορίσκος για το τι θα γίνει στο χώρο των media. Προφανώς ο Ναπολεοντισμός του ιδίου και των κολαούζων του στη Γενική Γραμματεία Τύπου και στο Μαξίμου δεν τον αφήνουν να δει ότι μια δημοκρατική χώρα αφήνει αφενός την ανεξάρτητη αρχή να ορίζει αυτή το παιχνίδι και αφετέρου αφήνει την αγορά να καθορίζει τους παίκτες. Δεν μπορεί να λειτουργεί στο γραφείο του Παππά ή του Τσίπρα το κέντρο προπαγάνδας και δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θα λειτουργούν τα κανάλια, πόσα, με πόσους δημοσιογράφους και τεχνικούς και με τι ειδήσεις θα λένε. Αυτό είναι φασισμός του χειρίστου είδους.
4.Μεγάλο ψέμα και ανοησία η ίδια η επιχειρηματολογία του υπουργού προπαγάνδας της κυβέρνησης. Λέει ότι τα κανάλια λειτουργούσαν επί 25 χρόνια σε καθεστώς παρανομίας. Μα τις παρατάσεις τις έπαιρναν με την ψήφο της Βουλής, άρα πώς ήταν παράνομα; Απλά βολεύει η συκοφάντηση αντί να δει το πολιτικό σύστημα τι έφταιξε στην περίπτωση αυτή. Κι εν πάση περιπτώσει αν τα κανάλια ήταν παράνομα οι διάφοροι Παππάδες και παπατζήδες γιατί σουλατσάρουν από το πρωί ως το βράδυ στα τηλεπαράθυρα; Γιατί έκαναν καριέρες διάφοροι απίθανοι, αμόρφωτοι και τρισάθλιοι Συριζαίοι που ούτε για σκουπιδιάρηδες δεν κάνουν, χάρη στη συνεχή παρουσία τους στα «τσοντοκάναλα της διαπλοκής», όπως και οι ίδιοι λένε;
5.Άλλο έγκλημα με τις ευλογίες του… Παππά. Οι άθλιοι αυτοί τύποι άνοιξαν την τρισάθλια ΕΡΤ, τρία κανάλια, διάφορα ραδιόφωνα και προσέλαβαν γύρω στις 2.500 – 3.000 εργαζόμενους. Μαζί με το κανάλι της Βουλής, ζήτημα είναι αν τα βλέπουν 4-5% του ελληνικού λαού ο οποίος και πληρώνει για όλο αυτό το χάλι. Ο Παππάς λοιπόν πως πάει να βάλει λουκέτο σε ιδιωτικά κανάλια όταν είναι ένας από τους εγκληματίες της τηλεόρασης που άνοιξαν την ΕΡΤ την οποία πληρώνει ο κόσμος με 160-170 εκατ. ευρώ το χρόνο; Χωρίς έσοδα, χωρίς θεαματικότητα, μόνο και μόνο για να βολευτούν διάφοροι τύποι περίεργοι κι ανίκανοι. Θα κλείσει δηλαδή τα κανάλια που πληρώνουν ιδιώτες για να μείνει ανοικτό το έκτρωμα που πληρώνει ο ελληνικός λαός; Άραγε θα βγουν και θ’ ανέβουν στα κάγκελα για τους εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς δουλειά;
6.Μιλά για τα θαλασσοδάνεια που έχουν τα κανάλια και ορθώς. Αλλά γιατί δεν ασκεί ποινικές διώξεις στους μετόχους και τους τραπεζίτες; Γιατί δεν σταματούν οι τράπεζες να δίνουν λεφτά ώστε να κλείσει η ίδια η αγορά τα κανάλια κι όχι ο υπουργός με χουντικά φιρμάνια;
7.Για να μη μιλήσουμε για την αθλιότητα να αναθέσει σε ένα παγκοσμίως άγνωστο Ινστιτούτο της Φλωρεντίας τη μελέτη για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας; Χάθηκαν τα ελληνικά Ινστιτούτα; Πόσα πλήρωσε αυτή τη «στημένη» μελέτη που λέει άλλα αντί άλλων; Αυτά ούτε στη Βόρεια Κορέα δεν συμβαίνουν. Για σκεφτείτε δηλαδή να θέλει η Γερμανία να αναδιατάξει το τηλεοπτικό τοπίο της και να αναθέσει μελέτη στο… ΤΕΙ Λάρισας. Θα γελάνε και οι πέτρες.
8.Και κάτι τελευταίο αλλά όχι έσχατο. Σε μια εποχή όπου η πληροφορία διαχέεται παντού, δωρεάν και με όλα τα μέσα η προσπάθεια ελέγχου της είναι χαμένη από χέρι. Ο Παππάς θα έχει άσχημο τέλος απλά και μόνο γιατί είναι ένας άσχετος γκαιμπελίσκος που θα τους βρει όλους μπροστά του. Το ίντερνετ π.χ. δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες να βλέπουν ειδήσεις χωρίς να υπάρχει καν άδεια. Για σκεφτείτε τον Αλαφούζο π.χ. να του κλείσουν το κανάλι και να βγει στο αντάρτικο. Θα παρουσιάζει τις ειδήσεις τους Σκάι από την Κύπρο ή από το διαδίκτυο και θα τσακίζει από το πρωί ως το βράδυ την κυβέρνηση. Επομένως, η ασχετοσύνη είναι ο χειρότερος σύμμαχος της παρέας των παπατζήδων.
Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση δεν θέλει να καθαρίσει το τοπίο. Δεν θέλει καν να εισπράττει χρήματα από την ενοικίαση των αδειών διότι λιγότερα κανάλια σημαίνει και λιγότερα έσοδα. Αυτό που θέλει είναι να ελέγξει την αγορά για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ. Να τους κάνει όλους πειθήνια όργανα και μαζί με την ΕΡΤ να φτιάξει ένα μιντιακό τοπίο που θα βολεύει την «επανάσταση» της ψευτοαριστεράς.
Αν ο Παππάς ονειρεύεται να γίνει… Γεωργαλάς γούστο του και καπέλο του. Αλλά το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα δε ζει στην περίοδο της «μαύρης» Χούντας.

image

antinews.gr

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/oxafies/~3/okx_6ea3mGI/blog-post_372.html