Gamato

wpid-wp-1445451207356.gif

Με αφορμή τη σύλληψη του διαχειριστή της ιστοσελίδας Gamatotv.com -για παράβαση της νομοθεσίας για πνευματική ιδιοκτησία-, θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση μου στον συλληφθέντα αλλά και την ευγνωμοσύνη μου.

Τα τελευταία χρόνια, έχω δει άπειρες ταινίες στο Διαδίκτυο, και πολλές από αυτές ήταν μέσω των links του Gamato.

Δεν θα έβλεπα αυτές τις ταινίες, αν δεν μπορούσα να τις δω στο Διαδίκτυο.

Δεν έχω πια την οικονομική δυνατότητα να πηγαίνω στον κινηματογράφο, όπως πήγαινα παλιότερα. Τα τελευταία δυο χρόνια, είναι θέμα αν έχω πάει πέντε φορές στον κινηματογράφο.

Είναι βλακώδης η σύλληψη του διαχειριστή του Gamato  -μάλλον είναι μέρος των υποσχέσεων Τσίπρα για διάλυση των ολιγαρχών-, αφού υπάρχουν χιλιάδες σάιτ στο Διαδίκτυο, για να βλέπεις ταινίες online ή να τις κατεβάζεις στον υπολογιστή σου.

Καμία σύλληψη και κανένας νόμος δεν μπορεί να το σταματήσει αυτό. Η παγκόσμια κοινότητα των πολιτών θα βρίσκει πάντα τον τρόπο να μοιράζεται τα όμορφα πράγματα.

Έχω γράψει πολλές φορές πως δεν πιστεύω στην πνευματική ιδιοκτησία. Στο τέλος της σελίδας μου γράφει «Δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα».

Γράφω 11 χρόνια, εκατοντάδες κείμενά μου έχουν αναδημοσιευτεί σε άλλα σάιτ -πολλές φορές χωρίς καν αναφορά στον πηγή ή τον δημιουργό-, έχουν διαβαστεί σε ραδιόφωνα, έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα, έχουν γίνει νούμερα σε παραστάσεις, και -αν και δεν είμαι πλούσιος- ποτέ δεν διανοήθηκα να κάνω μήνυση ή να ζητήσω χρήματα από κάποιον.

Θέλω να ευχαριστήσω ξανά –γιατί το έχω κάνει και στο παρελθόν– όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο, που ανεβάζουν όμορφες ταινίες στο Διαδίκτυο και μπορούμε να τις βλέπουμε όλοι.

(Τι θα γίνει με την ΑΕΠΙ; Ας βρεθεί κάποιος καλός δημοσιογράφος να ξετινάξει αυτή την εταιρία. Φτάνει πια. Επίσης, οι καλλιτέχνες πώς δέχονται να τους εκπροσωπεί αυτή η εταιρία;)

http://feedproxy.google.com/~r/pitsirikos/uPfN/~3/nlBfgwu0z38/