H Nύχτα που οδήγησε την χώρα στο 4ο Μνημόνιο

wpid-wp-1472821487919.jpeg

Αυτό για το οποίο πανηγυρίζουν ο Παππάς, ο Κρέτσος, η έξοχη ντιζέζ Γεροβασίλη και ο Τσίπρας είναι το 4ο Μνημόνιο που φέρνει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους.

Με τον διαγωνισμό-παρωδία των τηλεοπτικών αδειών κατάφεραν να ανατινάξουν τα ταμεία των 4 συστημικών τραπεζών και να οδηγήσουν την χώρα σε ένα ακόμη μνημόνιο.

Δείτε λοιπόν τι είναι αυτό για το οποίο πανηγυρίζουν στο Μαξίμου.

Πανηγυρίζουν λέει γιατί θα πάρουν 246.000.000 εκατ. ευρώ από 3 εφοπλιστές και έναν εργολάβο. Αυτά τα 246 εκατ. ευρώ θα τα πάρουν με δόσεις σε περίπτωση που τα κανάλια τους έχουν κέρδη.

Σε περίπτωση δηλαδή που το κανάλι που θα κάνει ο Καλογρίτσας με τον Κουρή έχει κέρδη ο Καλογρίτσας θα αποπληρώσει (!!!) τα 50 εκατ. που χτύπησε την άδεια! Μιλάμε για απίστευτο και εγκληματικό παπατζιλίκι.

Την ίδια στιγμή βάζοντας λουκέτο στο Mega καταρρέουν οι Πήγασος και ΔΟΛ. Οι 3 τους χρωστάνε 622.000.000 εκατ. ευρώ στις τράπεζες. Κλείνοντας και τα Alpha-Star τα θαλασσοδάνεια εκτοξεύονται στα 700.000.000 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δίνει την δυνατότητα σε εκδότες με δεκάδες εκατομμύρια δάνεια όπως είναι ο Χατζηνικολάου, ο Θέμος, οι εκδότες του Ελευθέρου Τύπου, ο Κύρτσος και όλοι οι υπόλοιποι απλά να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και οι τράπεζες να μην πάρουν μία.

Εκδότες, καναλάρχες και μηντιάρχες γενικότερα χρωστάνε κοντά σε 2 δις ευρώ θαλασσοδάνεια.

Πάμε παρακάτω. Από την στιγμή που ένα λουκέτο δίνει το άλλοθι στους επιχειρηματίες των ΜΜΕ να μην αποπληρώσουν τα δάνειά τους το ίδιο θα κάνουν και όσοι από τους 100 πιο θαλασσοδανεισμένους επιχειρηματίες της χώρας, επιλέξουν το λουκέτο από το να πληρώσουν τα δάνειά τους.

Θα κλείνουν τις επιχειρήσεις τους στα πρότυπα Mega, Star, Alpha και θα ρίχνουν κανόνια στις τράπεζες που θα έχουν ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης-δηλαδή ένα νέο Μνημόνιο.

Κι αυτό γιατί οι 50 μεγαλύτερες και πιο θαλασσοδανεισμένες επιχειρήσεις χρωστάνε πάνω από 10, ίσως και 20 δις ευρώ.

Τόσο μάς κόστισε το ξημέρωμα της 2ας Σεπτεμβρίου 2016. Είναι επίσης προκλητικό ψέμμα το ότι η κυβέρνηση έβαλε χθες βράδι στα ταμεία της 246.000.000 εκατ. ευρώ. Αυτά θα τα πάρει-αν τα πάρει-σε δόσεις και με προυποθέσεις.

Η κυβέρνηση έβαλε τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες.

(Υ.Γ> Ας μην υποτιμά επίσης η κυβέρνηση τους 1.000 ανέργους αυτών των καναλιών που θα γίνουν απάτσι του διαδικτύου και θα της φάνε τα σωθικά…)


Πηγή