Η κυβέρνηση πήρε τα χρήματα των φορέων για να πληρώσει μισθούς-συντάξεις

wpid-20150417085416

Η κυβέρνηση παίρνει, πλέον, και «με τη βούλα» τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων γενικής κυβέρνησης (Ασφαλιστικά Ταμεία και ΟΤΑ), τα οποία και θα μεταφερθούν στον Κοινό Λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και όλα τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, έχει ως στόχο να «γεμίσει» τα ταμεία του Δημοσίου ώστε να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στο τέλος του μήνα.

Είναι γεγονός ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση ασφυξίας και η κυβέρνηση ψάχνει παντού ανάσες ρευστότητας για να καλύψει τις ανάγκες της.

Οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης για  μισθούς και συντάξεις φθάνουν τα 1,6 δισ. ευρώ έως το τέλος Απρίλη και η Πράξη Νομοθετικού Περιχομένου αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό.

Τι αναφέρεται στην Πράξη

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως αυτοί προσδιορίζονται από το ισχύον «Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης» που τηρείται με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδας. Από την υποχρέωση εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί από τους ανωτέρω φορείς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».