Ο Βαρουφάκης αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας

Aristotelis_Onasis

H απόγνωση είναι κακός σύμβουλος. Και είναι γεγονός πως κάποιες από τις ιδρυτικές οικογένειες της ΝΔ βρίσκονται στα όρια της κατάθλιψης με την απόφαση του Σαμαρά να παραμένει γατζωμένος στην καρέκλα αντί να κάνει ένα νέο κόμμα με τον Τάκη Μπαλτάκο αντιπρόεδρο.

Τις προάλλες ιστορικό στέλεχος της ΝΔ- από εκείνα που διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος- είχε προσκαλέσει για δείπνο 3 πολύ γνωστά πολιτικά ζεύγη από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Οι σύζυγοι είχαν καταλυτικό ρόλο στις κυβερνήσεις Καραμανλή. Αργά το βράδι προσήλθε στην συνάντηση και σημαίνων πρόσωπο της σημερινής πολιτικής ζωής. Το μενού του δείπνου δεν ήταν άλλο από την εκπαραθύρωση Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ.

Μάλιστα ο πολιτικός που προσήλθε τελευταίος έφερε μαζί του την είδηση ότι ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να μην πάει σε συμφωνία με τους εταίρους-όπως απεκάλυψε εδώ το «Κουρδιστό Πορτοκάλι». Οπως επίσης να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ.

Παρότι το εγχείρημα εμπεριέχει υψηλό ρίσκο η εκτίμηση του σημαίνοντος πολιτικού προσώπου ήταν πως η κυβέρνηση θα τα καταφέρει με αποτέλεσμα

-Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα εκτοξευθούν στο 45-48% ενώ η ΝΔ με τον Σαμαρά δύσκολα θα ξεπερνάει το 14%

Μάλιστα ο ίδιος έριξε την πρόταση-βόμβα να προτείνουν στον Βαρουφάκη να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος της ΝΔ!

-Είναι φίλος μου ενώ διατηρώ άριστη σχέση με τον πεθερό του. Ο Γιάνης δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και το τελευταίο διάστημα δεν κρύβει την διαφοροποίησή του από το Μέγαρο Μαξίμου. Νομίζω ότι ο Γιάνης μπορεί να αναστήσει την Νέα Δημοκρατία και να δώσει προοπτική στο κόμμα μας που βρίσκεται σε τέλμα…

Σ΄ αυτό το σημείο θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι ο πολιτικός που έριξε την ιδέα του Βαρουφάκη για την ηγεσία της ΝΔ είναι επίσης στενός φίλος του Κώστα Καραμανλή και δεν επρόκειτο να έβαζε στο τραπέζι την πρόταση Βαρουφάκη δίχως το O.K. του πρώην πρωθυπουργού.

Ο δε Βαρουφάκης τώρα-σύμφωνα με τον έγκυρο Βηματοδότη-πέρασε ένα μάλλον στενάχωρο Πάσχα κάνοντας λόγο για αδιέξοδο δίχως να διευκρινίζει το  κύριο βάρος της ευθύνης του αδιεξόδου σε ποια από τις πλευρές αντιστοιχεί.

Ξέρετε τι έλεγε ο Γιάνης Βαρουφάκης (φωτογραφία) σε όποιον συναντούσε στην Αίγινα κατά την τριήμερη, λόγω Πάσχα, παραμονή του στο νησί; «Δυστυχώς βρισκόμαστε σε πλήρες αδιέξοδο…». Το είπε σε κατοίκους (που τον ρωτούσαν), το είπε σε ταβερνιάρηδες (που δεν τον ρώτησαν), το είπε ακόμη και σε υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή, τον Π. Δούκα, που τον συνάντησε τυχαίως στον δρόμο: «Δυστυχώς, Πέτρο, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο» του είπε. Ισως αυτά που έλεγε ο υπουργός Οικονομικών να μην άρεσαν στον Αλ. Τσίπρα που δεν ζήτησε καν να τον συναντήσει τις ημέρες που βρισκόταν στην Αίγινα. Ο Πρωθυπουργός έκανε Πάσχα στο σπίτι της Ολγας Χαρίτου-Παπαδοπούλου (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ), μαζί με το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Βαρουφάκης στο σπίτι της γυναίκας του Δανάης Στράτου μαζί με κοσμοπολίτες. Στην παρέα του κ. Τσίπρα ήταν και η πιανίστρια Ντόρα Μπακοπούλου (πρόεδρος του Φεστιβάλ Αίγινας), στην παρέα του κ. Βαρουφάκη ήταν φίλοι τους που ήρθαν από την Αθήνα.

http://kourdistoportocali.com/post/42898/nd