Ψυχή βαθιά

SavedPicture-2015620182918.jpg

ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ πρότεινε στον Έλληνα πρωθυπουργό να φορολογήσει τους πλούσιους, αλλά εκείνος δεν έδειξε ενθουσιώδης στην απάντηση του.

Στην πραγματικότητα, έκανε μια γκριμάτσα αποδοκιμασίας που εξόργισε το Λουξεμβούργιο, ο οποίος τότε κατέβασε τρία απανωτά νεροπότηρα με κονιάκ, σηκώθηκε όρθιος, και άρχισε να φωνάζει: «Βραστούς – βραστούς θα φάμε τους αστούς, και τους πλουτοκράτες στο φούρνο με πατάτες».

Ο Αλέξης δεν έχασε τη ψυχραιμία του, και του ανταπάντησε πως, σύμφωνα με το Βαρουφάκη, οι τάξεις έχουν καταργηθεί.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν του είπε πως τώρα θα είχαν τελειώσει με αυτό το όργανο της πλουτοκρατίας, γιατί πριν το eurogroup της Ρίγας είχε δώσει στο Μοσκοβισί ένα σκουριασμένο κονσερβοκούτι για να κόψει το λαρύγγι του σοσιαλφιλελεύθερου νάρκισσου.

Μόνο που η ρομαντική διάθεση που είχε κατακλύσει τον επίτροπο Οικονομικών, λόγω του επικείμενου τότε γάμου του, τον έκανε να μην αντέξει να βάψει τα χέρια του με αίμα.

«Ο έρωτας σκοτώνει την επανάσταση» πρόσθεσε ο Ζαν Κλώντ, κι εκείνη τη στιγμή εισέβαλε στο δωμάτιο ο αξύριστος Ντάισεμπλουμ τραγουδώντας την Διεθνή.

Ο Γερούν έπιασε με τα γερά του μπράτσα τον Τσίπρα από το λαιμό και τον σήκωσε στον αέρα.

Εκείνος κουνούσε τα πόδια του σαν περιστέρι που έπεσε σε ξόβεργα, και με τα ακροδάχτυλα έπιασε το κινητό του για να καλέσει την Περιστέρα.

Της ζήτησε να φιλήσει τα παιδιά, γιατί μάλλον θα έχει την τύχη του Άλντο Μόρο.

Τελικά, ο επαναστατικός πυρήνας Βρυξελλών αποφάσισε να κρατήσει όμηρο τον Τσίπρα μέχρι τη σύνοδο κορυφής της προσεχούς Δευτέρας.

Για να γλυτώσει το κεφάλι του ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα πρέπει να δεσμευτεί ενώπιον των ομολόγων του πως θα κρατικοποιήσει τις τράπεζες, θα κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και θα δημεύσει το στόλο των εφοπλιστών.

Με αυτές τις πρώτες κινήσεις καλής θελήσεως από την ελληνική πλευρά, θα ανοίξει ο δρόμος για την επίτευξη της πολυπόθητης συμφωνίας.

Ολιγαρκής

(Αγαπητέ φίλε, είστε πολύ ωραίος. Βαθιά με την ψυχή στο στόμα. Και μην ξεχνάτε πως η επόμενη Σύνοδος Κορυφής είναι πάρα πάρα πάρα πολύ κρίσιμη. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Μόνο γέλια πια. Πάντως, εγώ μέσα από τα συντρίμμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακούω να παίζει χαμηλά η Διεθνής. Κι όσο περνάει ο καιρός, θα δυναμώνει. Να είστε καλά.)

 

http://pitsirikos.net/2015/06/%cf%88%cf%85%cf%87%ce%ae-%ce%b2%ce%b1%ce%b8%ce%b9%ce%ac/