ΔΗΛΩΣΗ ΒΙΤΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ: «Γεγονότα όχι σοβαρής έκτασης το ξύλο των ΜΑΤ στους κατοίκους της Χίου»

wpid-wp-1459755158486.jpeg

Για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης μίλησε ο επικεφαλής του συντονιστικού και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ανακοινώνοντας ότι μέχρι την επόμενη Κυριακή θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή 10.000 νέων θέσεων σε κέντρα φιλοξενίας για μετανάστες.

«Περιμένουμε να ολοκληρωθούν εργασίες στα Οινόφυτα, και να ανοίξουν ορισμένα μικρά ξενοδοχεία που μας έχουν παραχωρηθεί» είπε ο κ. Βίτσας μιλώντας στο MEGA.

Όσον αφορά την κατάσταση στον Πειραιά και την Ειδομένη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίστηκε σίγουρος ότι «το Πάσχα θα έχει αδειάσει ο Πειραιάς. Πολύ πριν κάποιος φτάσει εκεί για να πάει στο νησί του για τις γιορτές» ενώ για την Ειδομένη είπε ότι θα προχωρήσει η εκκένωση.

Κληθείς να σχολιάσει όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στη Χίο με άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν κατοίκους του νησιού που διαμαρτύρονταν στην περιοχή Ταμπάκικα ο κ. Βίτσας μίλησε για «γεγονότα όχι σοβαρής έκτασης» προσθέτοντας ότι «καλό θα ήταν να αποφεύγονται αυτά τα πράγματα αλλά παραμονή της επαναπροώθησης δεν χρειάζονται τέτοιου είδους διαμαρτυρίες».

Υποστήριξε, επίσης, ότι αν εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα διακοπούν οι ροές μεταναστών και προσφύγων καθώς όπως είπε «αν δουν οι διακινητές ότι υπάρχουν μια τέτοια διαδικασία θα τους κοπεί η όρεξη».

Παραδέχθηκε, τέλος, ότι καταγράφεται αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου από μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά εξηγώντας ότι βάσει της διαδικασίας που υπάρχει «στόχος είναι τα αιτήματά τους να εξετάζονται σε 15 ημέρες ή το αργότερο μέσα σε ένα μήνα».

image

http://www.crashonline.gr/